Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, во гостување синоќа на ТВ Алфа рече дека тој не е соодветниот што треба да даде одговор кога ќе проработи „бројчаникот“ на Триумфалната порта во Скопје.

Тоа не е прашање што треба да го одговори вицепремиерот за економски прашања – рече Анѓушев во емисијата емисијата „Што не е јасно?“ .

Вицепремиерот рече дека тој не е орган за конфискување, па да може да даде одговор на тоа новинарското прашање.

 

Најчитани вести