Србија е во тага откако денеска во Бајина Башта Башта беше погребан Деспот Лазиќ, 12 годишно дете по долга болест.Тој страдаше од ретка болест кое го ослабнува срцето и предизвикува рани на кожата, а се јавува претежно кај деца.

Стручно оваа болест се вика булозна епидеморлиза и за неа не постои лек.Народски заболените се викаат деца пеперутки“.

Родителите и братот на Деспот се бореа со болеста од неговото раѓање а на побребот беа неутешни и стоеја над неговиот ковчег.

Најчитани вести