Австралиските пожарникари се соблекоа голи до појас за снимањето на календарот за 2020 година. Покрај секој од нив има и понекое животно, од кученца, мачиња и коњи до домашни и диви животни.

Вакви календари прават уште од 1993 година, и за секое снимање се собираат од цела Австралија, од урбаните области на земјата, од селата, од вооружените и воздухопловните сили како и од корпоративните противпожарни служби.

View this post on Instagram

The time has finally arrived…. our 2020 Australian Firefighters Calendars are online and available to be purchased! 🎉👨🏼‍🚒❤️ 6 different calendars to choose from…. Dog, Cat, Horse, Wildlife, Farm Animal and the Classic Hot Firefighter. Dont forget our new packs of 10 greeting cards too! LINK TO ORDER IN BIO 👨🏼‍🚒❤️ #firefighters #bomberos #pompier #pompiere #feuerwehr #brandweer #fireman #firefit #firemen #firefighter #calendar #2020 #gifts #giftsforher #giftsforhim #rescuedog #rescuedogsofinstagram #rescuecat #rescuecatsofinstagram #therapyhorses #farmanimals #wildlife #hotguys #adoptdontshop #adoption #smile #happy #feelgood

A post shared by Aus Firefighter Calendar (@australianfirefighterscalendar) on

Снимањето на најновиот календар траело три недели и сите приходи, како и секоја година, одат во добротворни цели.

Од основањето во 1993 година, тие донирале повеќе од 3 милиони долари за разни добротворни организации во Австралија, од оние што се грижат за болни деца па сè до здруженија за заштита на животните.

Тие имаат собрано речиси 2 милиони долари за само пет години, поради сè поголемата медиумска популаризација на она што го прават.

Календарите ги нарачуваат луѓе од целиот свет.

извор: Makfax

0

Најчитани вести