СДСМ од вчера ја започна кампањата "На прав пат", со активни трибини меѓу граѓаните низ цела држава.

Кампањата "На прав пат" е целосно украдена од Социјалдемократите на екс премиерот Зоран Милановиќ во Хрватска. 

Оваа кампања хрватските социјалисти ја имаа за изборите пред десет години и оригинално беше насловен „Krenimo u pravom smejru“.

Дури и логото од хратските социјалисти е идентично со сегашното на СДСМ.

Ова не е првпат СДСМ да „позајмува“ слоган за изборна кампања. Кампањата во 2016 наречена„ Живот за сите“ беше земена од српската партија „Двери“.

Тогаш од српската партија ги обвинија СДСМ дека вршат политичка измама со копирањето на нивната политичка кампања.

 

Најчитани вести