Македонскиот легендарен пеач Александар Сариевски остави трајно и бесценето музичко богатство за Македонската култура. Светски познатиот композитор Mark Mancina позајми дел од песната “Зајди, Зајди јасно Сонце” оригинално дело на Александар Сариевски и го вметна во тажната нумера која и даде име “Message for the Queen” но Mancina забележал дека тоа е Зајди, Зајди. Слушнете.

 

4

Најчитани вести