Километарски колини има на граничниот премин „Табановце“ каде што за излез од Македонија се чека скоро два часа.

Пред неполн месец почна да функционира на заедничкиот граничен премин Табановце – Прешево, каде што сега границата се поминува со едно чекање на заедничката испостава што ја воспоставија граничните служби од Македонија и од Србија, со проектот за интегрирано гранично управување „Уан стоп шоп“.

Но, во реалност интегрираното гранично управување (не)функционира, па така се прават долги колони, се губи трпението на патниците, а сè требаше да биде поинаку.

 

Најчитани вести