Не бегаме и не се плашиме од избори, затоа што СДСМ кога и да излезе на избори ќе победи, а тоа го покажуваат и анкетите на јавното мислењем посочи Зеќири во емисијата 24 Анализа на ТВ 24.

Тој истакна дека сега кога државата е во пресрет на членството на НАТО и добивањето на датум за почеток на преговори за влез во ЕУ,  не е моментот  да се распишуваат избори, земајќи го предвид и фактот дека наредната година е изборна година.

Во интерес на државата е да ги завршиме започнатите процеси , па потоа можеме да зборуваме за избори. – заврши Зеќири.

Најчитани вести