Новинарот во Бранко Героски, во својата колумна по повод преземањето на случаите на Специјалното јавно обвинителство од страна на републичкото, смета дека случаите треба да се „замрзнат“ сѐ до изнаоѓање на правни решенија како тие да продолжат, во новиот закон за Јавното обвинителство за кој се преговара.

„Јас разбирам предметите да се земат, привремено да се „замрзнат“, сѐ до изнаоѓање на правни решенија како тие да продолжат, во новиот закон за Јавното обвинителство за кој се преговара. Но, да се продолжи „автоматски“ и „експресно“, едноставно, не бидува“, вели Геровски.

„Изнесени се многу сериозни тврдења и аргументи за постоење непремостливи пречки, кои произлегуваат од нормите и правилата на водењето на кривичната постапка, за тој „автоматизам“ да биде легален“, смета тој.

Најчитани вести