Катрл, женка делфин, неодамна се породи во зоолошката градина во Чикаго. По тричасовно напорно породување Катрл на свет донесе здраво бебе делфин.

За секој случај управата на зоолошката градина ги одложи сите егзибиции со делфини, како и можноста да се гледаат глетки под вода се додека семејството делфини не се опорави.

Погледнете го неверојатното видео како сето тоа изгледало.

[video:https://youtu.be/MVuypnwngTA width:650]

Најчитани вести