Не е вистина дека едно од писмата на Катица Јанева испратени до ЈО од истражиот затвор „Скопје“ е напишано на компјутер, тврди државниот јавен обвинител Љубомир Јовески кој во изјава за „360 степени“ ги отфрла ваквите тврдења од универзитетскиот професор Гордан Калајџиев и генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев.

Како што вели обвинителот, сите три дописи со кои специјалната обвинителка дава согласност за преземање на предметите на СЈО од редовното Обвинителство се напишани на рака.

 

Најчитани вести