Руската војска ги започна подготовките за воената парада во Москва по повод 71-иот Ден на победата.

Веќе се одржа првата проба, а во подготовката на парадата учествуваат над 10 илјади војници кои ќе презентираат современо вооружување и воена техника.

Покажани се автомобили "Тигар", тенкови Т-90, оклопни транспортери БТР-82А, воени пешадиски возила, хаубици, противводушни ракетни системи Бук-М2...

По улиците на Москва ќе поминат и најновите модели на воената техника како тенковите "Армата". БМП и БТР "Кургањец" и "Бумеранг".

[video:https://youtu.be/KZ8ixKYfJfk width:650]

Најчитани вести