Амди Барјрам, татко, дедо, политичар, шоумен, бивш робијаш и естрадна политичка ѕвезда се прослави со свадбите на своите деца и прославите на ромска убавица каде славјето го дополнуваа врвни политички фаци, правени со сиот гламур кој му е него сојствен. Сега, во коалиција со СДСМ, работите за Амди Бајрам не стојат така ѕвездено и гламурозно. Забрането му е да дава изјави, иако е политичар, меѓу Ромите не е веќе славен а и на гости за прослави веќе никој од славните не му доаѓа.

А и според фотографиите, Амди клапнал, согласен под Заев и СДСМ да биде само замолчена фигура за гласање во собрание без право да зборува, да дава изјави, да се дружи со славни лица на своите прослави. На веридбата не му додјде никој од главните фаци од СДСМ.

Во хотелот Александар Палас Амди Бајрам организираше забава по повод веридбата на неговата внука, скромно и ни сенка од некогашната слава.. На забавата имало многу гости а за музика задолжени беа Џеј и Драган Коиќ – Кеба.

Најчитани вести