Според непотврдени информации половина од фудбалерите на фудбалскиот клуб од село Волино, Дебрца денеска се уапсени за време на протестот организиран во истото место, Градоначалникот на општина Дебрца Зоран Ногачески се наоѓа во селото, објави tribuna.mk

Според информациите  на порталот tribuna.mk од терен, полицијата се однесувала брутално со демонстрантите, а нашите извори тврдат дека полицискиот началник спомнал „да се исчистело ѓубрето“, без да стане јасно дали мисли на собраните луѓе.

tribuna.mk објави дека  Ногачески се качил во полициското комбе, но не е јасно дали самоволно го направил тоа или е приведен.

 

Извор: tribuna.mk

Најчитани вести