Овој рецепт со сезонското овошје кое сега е достапно ги прочистува артериите од вишокот масти и соли, и е превенција од срцеви болести и срцев удар.

Го намалува нивото на холестерол во крвта.

Истражувањата одамна имаат покажано дека калинката е мошне добра за срцето, но луѓето малку ја користат бидејќи е тешка за чистење.

Кај луѓето на кои при истражувањата им е давана калинка, забележано е дека бргу се опоравувале и срцето им зајакнувало. Се разбира, при тоа, и останатата храна им била составена од намирници кои се здрави.

Ова е рецепт за природен лек кој ќе го зајакне срцето и ќе го исчисти вашиот организам.

Покрај тоа, ќе влијае и на раковите ќелии и ќе делува превентивно на многу болести.

СОСТОЈКИ

3 јаболки

1 калинка

ПОДГОТОВКА

Исечкајте ги излупените јаболка, а калинката исчистете ја и заедно со парчињата јаболка ставете ги зрната во блендер. Додајте и малку вода. Од добиениот сок пијте два пати дневно по една чашка.

1

Најчитани вести