Апартманот со отпад ми е скоро комплетиран, вели познатиот охридски нуркач Никола Паскали кој деновиве кај Трпејца на езерското дно на Охридското езеро најде стар бојлер.

Бојлерот го откривме кај селото Трпејца, во месноста На Дол, на длабочина од 5 метри и на околу 10 метри од брегот“, вели Паскали за СДК.

Неодамна Паскали на езерското дно најде стара када, потоа градежен шyт и други куќни елементи кои несовесни лица ги фрлаат во Езерото.

Најчитани вести