Македонскиот ракометен репрезентативец од шампионот Вардар, Столе Стоилов, со најкраток коментар околу ова што се случува со и околу Зоран Заев:

– Циркус!

Дури, Стоилов не потроши ни збор, туку ситуацијава околу се ова што се случува деновиве, како и вечерашнава со изјавата на премиерот за тоа на „П“, ја искоментира само со еден емотикон.