Од високите температури кои што ја зафатија Република Македонија страдаат и земиоделските насади.

Имено, земјоделските насади како пример пченката, од превисоките температури нејзиниот плод на самото растение се претвара во пуканки.

Инаку, како што објавивме и претходно денешните температури надминуваат 50 степени, а исто се очекува и во наредните неколку денови.

Надлежните предупредуваат да се избегнува дирекно изложување на сонце.

Најчитани вести