Шанкансен возовите дневно превезуваат речиси 400.000 патници, а меѓу другото познати се и по тоа што можат да достигнат брзина повеќе од 300 километри на час. Секако, точни се до таа мерка што по нив можете да ги местите часовниците, па затоа новинарот Чарли Џејмс се заинтригирал кој и кога стигнуваат така да ги исчисти до таа мерка што редот на тие луѓе ги опишува со седуминутно чудо.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=kt92-ZDm-HM]

Најчитани вести