Фотографиите и видеата јасно покажуваат колку луѓе протестираат пред македонската Влада.

Опозициските политичари и медиуми кренаа врева и презентираа помпезни бројки, но се соочија со слаба посетеност.

Дека протестот ќе доживее фијаско јасно се виде уште пред самиот почеток која во Скопје пристигнаа полупразни автобуси и кога просторот пред Влада беше стиснат од двете страни за да се збие просторот и да се создаде лажна слика за посетеноста.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=S3hfwKnQ0JI]

Најчитани вести