Имено девојката од снимката, се вика Анита и две години таа се грижела за волците во Поларната зоолошка градина во Норвешка. Анита работела на нивна социјализација и на тоа да ти почнат да се дружат со луѓето.

Погледнете неверојатна видео снимка на ова несекојдневно пријателство помеѓу човекот и волкот.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=Fb11TtPwBxo#t=29]

Најчитани вести