Во видео објавено неделава, членовите на „Immigrant Archive Project" објавија колку родените Американци малку ја познаваат својата земја. За разлика од дојденците кои за да добијат американско државјанство треба да се потрудат и да ги научат одговорите на 100 прашања. Од 100-те прашања на испитот им се паѓаат 10, а за да го положат треба да одговорат шест

Истражувањето е направено во Мајами, а од 15 испитаници, само еден успеал да одговори точно на шест прашања.

 

Најчитани вести