Американскиот претседател објави изјави дека моменталниот пристап на Вашингтон е застарен и дека станува збор за најзначајните промени во однос на американските политички односи со Куба во последните 50 години.

Би Би Си направи ретроспектива на најзначајните настани кои се случиле во последните 60 години.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=ohh3Gum5z98]

Најчитани вести