Loading..

Да се разбереме… Ликовите од СЈО никогаш не се качија на Монт Еверест. Ниту пак можеа да се качат. Им направија приказна во која и тие самите поверуваа дека ги достигнаа височините на Еверест. Ова се однесува и на граѓанството кое поверува во истата таа приказна – пишува поранешната министерка за култура, Ганка Цветанова.

Нејзиниот твит доаѓа како реакција на анализа на Дојче Веле, „Како изгледа кога ќе се качиш на Монт Еверест и потоа ќе пропаднеш во подводната пештера на Матка?“

Најчитани вести