Од политичари и бизнисмени до гатачки – така би можел да се опише широкиот круг на пријатели на Боки 13, кој пред да стане она што е денес уживаше во улогата на пејачка ѕвезда и правеше и концерти низ земјава.

Веста за неговото апсење и активности со кои ОЈО го товари за кривичните дела „примање награда за противзаконито влијание” и за „перење пари и други приноси од казниво дело” одекна во регионот, а покрај бројните видеа колегите од Република наишле на ова од 2008 година со гатачката Сабина.

Една е Сабина, скопска легенда. ‘Сабина е кралица наша’ вика Боки. Многу поздрави и бакнежи од мене до Боки. Тоа е срце мое. Прекрасно дете. Он е роден во 86. година, исто како мојот син. Но, за неговите години БРАВО, се труди, и не сакам никој да каже лошо за мој Боки 13. Тој е прекрасно на мамичка детенце. Убаво пееше и добар си е.Има и такви, тој е шоумен“ вели Сабина во емисијата „Тарот со Сабина“ на АТВ.

Видеото е снимено во мај 2008. година.

Најчитани вести