Од „ЕВН Македонија“ информираат дека заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат делови на Карпош, Кисела Вода, Сопиште, Чаир и Чучер Сандево.

Во периодот од 8:30 до 15 часот без струја ќе бидат корисниците од ул. Бранислав Нушиќ бр. 8 (Општина Карпош), од 8:30 до 15 часот корисниците од дел од ул. Герника во населбата Драчево (Општина Кисела Вода), од 8 до 15:30 часот корисниците од дел од селото Горно Соње (Општина Сопиште), од 8:45 до 14:30 часот корисниците од ул. Архиепископ Доситеј (Општина Чаир) и во периодот од 8:50 до 10:50 часот корисниците од дел од ул. Призренска до клучката кај Старечкиот Дом во Кучевишка Бара (Општина Чучер-Сандево).

извор: Makfax

Најчитани вести