Вечерва во центарот на Охрид, до стариот Чинар се очекува свеченото отварање на пицеријата „Луна“ која е во сопственост на советникот од ДУИ Нефи Усеини. Социјалните мрежи се преполни со најави и покани за присуство на отварањето.
Објектот започна да се гради во март годинава, се наоѓа на земјиште на Република Македонија и е дивоградба.
Градоначалникот на Охрид во повеќе наврати јавно кажа дека тоа е диворадба и дека објектот ќе се урива.

Најчитани вести