Повеќе од 800.000 машини за сушење на „Вирпул“ мора да се повлечат од пазарот бидејќи се неисправни. Речиси 800 од нив се запалиле и предизвикале пожар во домовите на потрошувачите.

Потрошувачите кои имаат спорни машини за сушење во Велика Британија имаат право да ја заменат машината, која ќе биде испорачана и инсталирана без никакви трошоци.

Канцеларијата за безбедност на производите објави дека „Вирпул“ се согласил да ги повлече производите и дека нема да наплати за испорака, инсталација или отстранување на машините и дека ќе обезбеди „навремени“ извештаи за понатамошните развојни процеси.

извор: Makfax

Најчитани вести