Забавата на фестивалот "Sky fair", одржан во рускиот град Кунгур била прекината откако параглајдеристи се „треснале“ во паркирано возило.  

„За време на слетувањето, пилотот влегол во зона на турбуленции, па ветрот ги фрлил на паркиран автомобил“, рекле истражителите. 

За среќа, и двајцата параглајдеристи поминале без сериозни повреди. 

 

Најчитани вести