Како корисник на ЕВН Македонија, се соочив со потреба од промена на адреса за достава на фактурите за потрошена електрична енергија. Се упатив во КЕЦ Ѓорче Петров во Скопје. Влегов, зедов бројче, 11 луѓе чекаат пред мене. Нема шалтери, има една приемна канцеларија и влегуваат корисниците еден по еден. Океј, си велам, 10 часот е, 11 луѓе пред мене, не е толку страшно, би требало да завршам за 1 час.

По час и нешто чекање, редот на чекање се намали за двајца корисници. Пресметувам дека со таа динамика на опслужување на корисници, дека и да чекам до крај на денот, можно е да не завршам работа. Дека за да завршиш работа, треба да земеш слободен ден од работа. А можеби и два.

Што се случило понатаму и како тече целото патешествие можете да го прочитате на Кајгана.ком

577

Најчитани вести