Северна Кореја е добро скриена од надворешниот свет. Поради тоа секој увид во оваа мистериозна земја ја "скокотка" имагинацијата на јавноста.

Ј.Т. Синг и Роб Витворт отпатувале во Северна Кореја и со помош на државната туристичка агенција снимиле тајм-лепс видео од нејзината престолнина Пјонгјанг.

Иако не им било дозволено да го снимаат градилиштето и неразвиените локации ниту пак војската и имале придружба на секој чекор, сепак крајниот производ е зачудувачки. Погледнете го Пјонгјанг од нова перспектива. 

 

[video:https://www.youtube.com/watch?v=_6UxcLMdWV8]

 

Најчитани вести