Арапските шеици секоја година се дел од елитната проституција. Годинава се повеќе бараат девојки од Балкан, пишуваат српските медиуми. Јахтите од годинава ги прфрлаат на хрватското приморје и бараат девојки од Македонија, Србија и Босна. За пет мниутен секс со манекенки и старлети во просек плаќаат по 3.500 евра, но ако девојките се „добри“ можат да заработат и еден стан а една ноќ.  

Србинките се најбарани од страна на шеиците, но за возврат мораат да трпат секакви перверзии- пишуваат медиумите.

-Со летото доаѓа и елитната проститција. За секс на ултра скапите јахти девојките кои учествуваат во оргии можат да заработат и до 35.000 евра. Но за тоа време тие треба да истрпат  ужасни работи!- велат добро упатени извори.

Јавата проституција се враќа во пресрет на сезоната! Иако црногорскиот брег изминатите неколку години во текот на годината е место за средба на дамите ангажирани во најстарата професија, оваа година ситуацијата е променета! Неопходен дел од хрватската туристичка понуда во текот на оваа сезона е и елитната проституција на луксузни јахти.

– Некои истражувања во оваа земја покажа дека со најстарата професија се занимаваат со повеќе од 6.000 жени, како и помал број на елитни проститутки. Секоја година голем број девојки доаѓаат на Јадранското море само во потрага по своите клиенти. Најголем интерес годинава има за српски и босански жени, но и македонките се на цена. Ситуацијата е таква бидејќи тие ги продаваат своите тела, дури и за луксузен накит или дизајнер костум. Работат на јахти закотвени на брегот, каде што тие често се дел од забави со голема количина на алкохол и дрога – пишуваат медиумите. Ако клиентот посака некоја девојка за неа се плаќа и приватен лет. Официјално послетата нејзина на јахтата е за фото сесија или ревија.

– Исто така, голем број елитни проститутки претежно заминуваат да работат на јахти во странство. Најголемата придобивка за нив е филмскиот фестивал во Кан, а клиентите се главно актери и луѓе од филмскиот свет. Проститутки, познати по ноќ, може да заработат до 3.500 евра- велат медиумите. Да се ​​потсетиме, пред две години, полицијата во Задар уапси четири макроа, меѓу кои и српски државјанин. Тие беа обвинети за организирање проституција на јахти и апартмани на хрватскиот брег. Меѓу нив имаше и жена која беше осомничена за обезбедување на сексуални услуги.

– Арапите се подготвени да се откажат од 35.000 евра за само една ноќ! Тие обожаваат јахти, а по завршувањето на работата оставаат пликови со пари во кои пишуваат “подарок”. Сексот со нив обично трае околу пет минути, но за тоа време девојките мора да бидат подготвени за разни работи што обично вклучуваат сериозни перверзии – пишуваат медиумите.

Најчитани вести