На што се палат повеќе мажите

Заоблен задник или бујни гради?

Доколку тој е љубител на „позадината", жената ќе ја одмерува прво одоздола, од стапалата па нагоре, сѐ додека не стигне до својот омилен дел. Доколку, пак,  повеќе го интересира предниот дел, жената прво ќе ја погледне во очи, а потоа ќе се фокусира не нејзините гради.

Без разлика дали вашиот партнер е тип маж кој ве одмерува од глава до пети или пак од пети до глава, факт е дека во тој момент тој прави ментално скенирање на вашите убави делови од телото, за да може потоа да си ја врати убавата слика во мислите, кога тоа ќе му биде овозможено.

Менталната слика која мажите ја зачувуваат кога ќе видат гола женска фигура, се складира во нивниот дел од мозокот кој е задолжен за долгорочно паметење и таа слика може да ја повикаат во секој мечтателски момент, па дури и неколку години подоцна. Ова е многу охрабрувачки податок за жените бидејќи истиот докажува дека мажите се визуелни оптимисти. Тие на еден природен начин ги прескокнуваат помалку идеалните делови од женското тело, со цел да можат да го видат само она најдоброто што таа го поседува.

Од друга страна, едно истражување спроведено во 2010 година од страна на германски научници, открило дека зјапањето во женските гради е здраво за мажите и им го продолжува животниот век. Керен Ведрбеј, која е геронтолог и автор на студијата вели дека зјапањето во женските гради е еквивалентно на интензивно вежбање и може да го продолжи животниот век кај мажите до 5 години. Поточно, 10 минути гледање во гради на добро надарена жена, е грубо кажано еднакво на 30-минутни аеробик вежби. Воедно тоа ја подобрува циркулацијата, го намалува високиот крвен притисок и го регулира пулсот кај мажите.

Поврзани

Најнови вести

Коментари