Драган Стојковиќ се нашол во доста непријатна ситуација.

Композиторот од свои подалечни роднини бил “изработен“ за цели 10.000 евра. Имено, тој им помогнал од се срце, а тие наводно се прават луди и одбегнуваат да му се јават.

- Босанец е душа од човек, и нема на кого не му помогнал. Цело семество одат кај него на јасли кога имат некоја мака и тој тоа го разбира. Знае дека времињата се тешки, па дели со капа и шака – раскажал роднина на Стојковиќ од Коњица.

- Меѓутоа, ние имаме една подалечна фамилија, и тие се од Босна, кои великодушноста на Драган не ја почитуваат. Пред три години им дал 10.000 евра да вратата некои долгови, сега тие се прават на луди. Не му се јавуваат на човекот, а тој само сака да знае кога може да смета на тие пари. Тој не ги бери парите од дрво, и тој има куќа, деца, расходи, се кошта, а тие мислат дека тој спие на пари. Верувам дека баш тоа го погодило, вероватно ова ќе му биде поука. Тој помага и како хуманитарец, нема на кого не му пружил, само што тој молчи, не сака да се фали – заклучил роднината

12,542

Најчитани вести