Силно невреме ја зафати Србија, а особено погоден е Белград, каде веќе три дена има вода по улиците, поплавени домови и објекти.

Според метеоролозите, наврнал дожд за два часаколку за цел месец.

Претседателот Александар Вучиќ вчера со граѓаните на неколку поплавени села разговараше за мерките кои ќе се превземат и за состојбата, а вети помош која ќе им ја исполни.

Во таа прилика еден човек му се приближи и изненадно го бакна пред сите во знак на благодарност.

4,099

Најчитани вести