Поради основи за сомнение за кривично дело криумчарње на акцизна стока и царинска измама Управата за финансиска полиција во координација со Министертвото за внатрешни работи спроведува акции за проверки на истото информираа од управата.

Според неофицијалните информации, станува збор за акција за сузбивање на шверц на тутун.

По големата полициска акција што се спроведува од утрово во селото Љуботен, селаните револтирани го изнесоа тутунот надвор и велат ако имаат друга работа, нема да работат тутун

Акцијата е во тек, а на терен има и припадници на МВР кои се повикани за асистенција.

Повеќе информации се очекуваат во текот на денот.

189

Најчитани вести