Самитот ќе почне на 1 јули 2019 година, а планирано е на состанок на министри и претседатели на земјиите од Југоисточна Европа да се одржи на Јахорина и во зградата на Претседателството на БиХ.

Претседавачот на Претседателствот на БиХ Милорад Додик му упатил официјална покана на Хашим Тачи да дојде на самит - Процес на соработка во Југоисточна Европа, дознава Klix.ba.

Како што дознава Klix, Тачи во текот на следната недела ќе допнесе одлука дали ќе ја прифати поканата.

299

Најчитани вести