Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, во интервју за АлсатМ вели дека власта се обидува да ја забрани партијата ВМРО-ДПМНЕ со судска одлука, нешто што за опозицијата е неприфатливо.

Николовски уште вели и дека актуелната влада не е способна да отпочне преговори со Европската Унија.

Коментирајќи ја идејата за измените во Изборниот законик, Николоски вели дека за нив е прифатливо, а има 120 изборни единици по модел на САД и Велика Британија.

1,431

Најчитани вести