По последните закани упатени кон новинарот Бранко Героски, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, порача дека каков било обид за спречување на слободата на изразување е неприфатлив.

„Новинарите и медиумите мора да бидат оставени да ја работат својата работа професионално, а сите субјекти, институции и јавноста воопшто треба да прифатат дека слободата на изразување подразбира различни гледишта без оглед дали некому му се допаѓаат или не“ се вели во реакцијата на АВМУ.

извор: Makfax

54

Најчитани вести