Екс министерката за култура, Ганка Цветанова повторно го актуелизира прашањето дали македонското име беше продадено од страна на власта за 45 милиони евра пари од тајните фондови на грчкото МНР. Имено таа заклулучува дека основната теза на власта за промена на името беше членството во Европската Унија и притоа додава дека за ова ваквоот ветување не постоеле никакви цврсти гаранции, па прашува дали можеби нешто друго било пpecудно за промена на името на државата?

-Заради леснотијата со која се откaжaa од името #Македонија, идентитетот, културата и историјата на македонскиот народ а при тоа не побараа цвpcти гаранции за добивање датум за почеток на преговори со ЕУ, неминовно ми се наметнува прашањето кој бил основниот moтив?!?

1,416

Најчитани вести