Додека Заев е сигурен за датум во октомври и отворање на преговорите до крајот на годината, сигналите за седумте земји членки на ЕУ кои се противеле на започнувањето на преговори за Македонија, повеќе зборуваат во прилог на тоа дека датумот е неизвесен и во октомври, отколку дека воопшто ќе го добиеме. Ова е тезата и на поранешниот македонски амбасадор во Обединетото Кралство, Јован Донев.

237

Најчитани вести