Македонскиот премиер, Зоран Заев, по информациите кои беа објавени дека дури седум земји-членки на ЕУ биле против доделувањето на Датум за преговори за Македонија, денеска истакна дека тој нема таков податок.

Прв пат слушам за тоа дека седум земји биле против отпочнување на преговорите. До сега немам таков податок, рече Заев.

622

Најчитани вести