Земјоделците од Росоман денеска го искажаа својот револт така што ги фрлаа праските, разочарани и гневни од односот на владата и ниската цена на откуп. Тие најавија и штрајк доколку министерот за земјоделие не преземе сериозни мерки за решавање на нивниот проблем.

Како што истакнале росоманските земјоделци, веќе две години наназад не ја берат оваа сорта на праски, а пред две години дури и штрајкувале, па министерството излегно со мерки за олеснување.

542

Најчитани вести