Заев, Никола Димитров и Бујар Османи би требало да си поднесат оставки, доколку чувствуваат одговорност за неуспехот и нивните лажни вести од лани.
За разлика од 2018, кога само Франција и Холандија ја блокираа одлуката за датум за преговори со Македонија и Албанија, оваа година, според дипломатски извори и кредибилни дописници од Брисел (како @BedaRomano од 24-Ora), кон овие земји се придружиле и ЕУ-членките Германија, Данска, Шпанија, Луксембург и Белгија.

1,608

Најчитани вести