На денешниот ЕУ Совет 7 членки биле против датум за преговори со Македонија и Албанија: ФРАНЦИЈА, Холандија, Германија, Данска, Луксембург, Белгија и Шпанија. 12 членки биле за преговори: Полска, Унгарија, Словачка, Чешка, ИТ, СЛО, ХР, БГ, РО, ЕСТ, Латвија, Литванија. Грција и другите воздржани! - напиша екс министерот за надворешни работи и пратеник на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски на Твитер.

 

9,415

Најчитани вести