Семејството Шаулиќ пред неколку дена доживеало уште една загуба. Имено, починала мајката на Гордана, вдовицата на починатиот музичар Шабан Шаулиќ. Мајката на Гордана била болна и последните неколку месеци од животот ги поминала во старечки дом. Па затоа и поради смртниот случај на гробот на Шабан на Задушница се појавил само синот Михајло. 

Кралот на народната музика Шабан Шаулиќ почина на 17 февруари годинава, како последица на повредите здобиени во тешката сообраќајна несреќа која се случи во Германија. Шаулиќ со автомобилот во кој се удрил друг патувал кон аеродромот бидјеќи требало да лета за Србија, по одработената свирка.

17,966

Најчитани вести