На кое училиште во Штип, Гоце Делчев беше директор?
Одговорот е многу едноставен. Гоце Делчев беше учител и директор во Бугарското училиште во Штип.
Тогаш немаше Македонски училишта, имаше Српски, Грчки Бугарски, е зошто Гоце Делчев избрал да биде директор во Бугарското училиште?
И не само Гоце Делчев, и Дамјан Груев, Ѓорче Петров, Никола Карев, Пере Тошев, сите тие беа учители на Бугарските училишта во Република Македонија.
Ние сами бегаме од некои работи кои се јасни ко два и два…- изјави вчера Љупчо Георгиевски.

 

Најчитани вести