Прашањето за тоа чиј револуционер бил Гоце Делчев, кое на барање на Софија било ставено на маса на македонската и бугарската историска комисија, ја поттикна академик Катица Ќулавкова да објави на Твитер:

Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повредувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел од химната, а химната е симбол на државноста, па вие, всушност, ја омаловажувате сопствената држава Македонија.

Најчитани вести