Рано изутрина имало акција за апсење која ја извеле специјалните единици на МВР во Синѓелиќ и околината на Арачиново. Упасен е Абдула Садики (на сликата од десно) уште еден важен член на криминланата група Беланоца, што е продолжение на претходната акција.

При апсењето вршени се и претреси при што е пронајдено автоматско оружје, муниција и кокаин. Уапсениот Садики, викан Дики Беланоца, е близок со Бекик и Ибрахим Јахја од истата група, а по апсењето судот му изрекол мерка 30 дена притвор. 

Најчитани вести