Петок (14 јуни) пред Духовден е прогласен за неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија. Како што соопшти Министерството за труд и социјална политика, прогласувањето на неработниот ден е согласно Законот за празници.

Следен неработен е 2 Август или Ден на Републиката, кој повторно се паѓа во петок, па следува уште еден продолжен викенд. 

242

Најчитани вести