Гласините дека „метлата“ ќе го зафати министерот за финансии Драган Тевдовски и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев по барање од скопската организација на СДСМ се шепкулации, оцени денеска министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

-Овие денови се пласираат многу шпекулации и манипулации, а оваа е една од нив. Ние не ги водиме така дискусиите ни на централно, а уште помалку на локално ниво. Тој тип на разговор и на меѓусебни односи не сме го имале ни кога ни било најтешко, а сега дефинитивно како дел од владејачка коалиција со огромна одговорност тоа не личи на нас, рече Шекринска во одговор на новинарско прашање при денешната посета на касарната Илинден.

Таа нагласи дека секојпат досега пласираните шпекулации и манипулации се покажале како неточни.

Најчитани вести